Krówki kokosowo-migdałowe

Przepis na krówki kokosowo-migdałowe

Krówki domowe zdrowe bez mleka

SKŁADNIKI NA 4 porcje

Czas przygotowania: 30 minut

1/2 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki masła migdałowego niesolonego
2 łyżki miodu (jeśli lubisz nieco słodsze, możesz dodać więcej miodu)
1/2 bardzo dojrzałego banana
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

WYKONANIE

W małym rondelku rozpuścić olej kokosowy, dodać masło migdałowe, miód i rozgnieciony widelcem banan. Dodać ekstrakt z wanilii i dokładnie zmiksować. Tak aby powstała, gładka, aksamitna masa, bez grudek.
Naszykować blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Przełożyć masę na blachę, wyrównać łyżką i wstawić do zamrażarki na około 1 h, aż masa stężeje.
Wyjąć krówki z zamrażarki i pokroić na kawałki.
Krówki należy przechowywać w lodówce w szklanym pojemniczku, inaczej się roztopi.