SKŁADNIKI
1 duży bardzo dojrzały banan (takie żółte z ciemnymi plamkami)
2 jajka wiejskie średniej wielkości
Dodatki extra,
( można je dodać do naleśników, choć i bez nich smakują wybornie)
orzechy włoskie
truskawki, borówki, maliny, jagody, syrop klonowy
odrobina oleju kokosowego do nasmarowania patelni
WYKONANIE
Banany obrać ze skórki włożyć je do miseczki i dokładnie rozgnieść widelcem, aż powstanie taka „papka”. W drugiej miseczce rozbić jajka i roztrzepać je, aż białko i żółtko dokładnie się połączą. Masę jajeczną dodać do bananów o dokładnie wymieszać łyżką.
Rozgrzać patelnię, nasmarować ją odrobiną oleju kokosowego i łyżką nakładać niedużą porcję ciasta. Ważne aby placuszki były nieduże, wówczas łatwiej je przekładać na drugą stronę. Ciasto jest bardzo delikatne i należy delikatnie się z nim obchodzić:). Smażyć około 1 minuty z jednej strony, następnie szpatułką odwrócić je na drugą stronę.