Zdrowy krem czekoladowy do naleśników

Nutella kasi gurbackiej dieta venus

SKŁADNIKI:

350 gramów orzechów laskowych
1 czubata łyżka kakao
2 czubate łyżki oleju kokosowego
4 łyżki syropu klonowego

WYKONANIE

Orzechy wyłożyć na blachę i prażyć około 10-14 minut w piekarniku, w temperaturze 180 stopni. Brązowa skórka na orzechach powinna być popękana, to czas aby wyjąć je z piekarnika. Kiedy lekko ostygną, obrać brązową skórkę. Powinna ładnie „schodzić”.
Przesypać je do miksera i zmiksować na cienkie wiórki. Ja lubię kiedy delikatnie chrupią pod zębami, więc, niezbyt dokładnie je miksuję.
Jeśli wolisz bardziej gładką maskę, można miksować je kilka minut dłużej. Dodać kakao, olej kokosowy i syrop klonowy.
Miksować jeszcze kilka minut aby składniki się wymieszały.
Gotową nutellę przełożyć do słoiczków, można ją przechowywać w lodówce nawet 3 tygodnie.